Saturday, 31 August 2013

AKU DAN KAU......

Aku selalu memerhatkan kau... didalam kelas... berada jauh dibelakang kau... hanya aku mampu melihat susuk tubuh kau dari arah belakang... sukar untuk aku nyatakn apa yang harus aku katakan... mencuri pandang kearahmu agar pandangan mataku tidak diketahui orang lain... tatkala mata kita bertentangan... aku hanya mampu tunduk ke bawah... cuba untuk mengusirkan degup rasa denyutan jantung semakin tidak berima lagaknya... puas aku lontarkan pandangan ke rah lain.... agar kau tidak mengetahui rasa hati aku... tika kau bergelak ketawa dengan temanmu... makin deras denyutan ini.. makin galak nafasku... sesekali kau pandangan kau dan aku bertemu... sesekali senyuman terbit jauh di bibirmu...sesekali itu aku makin rasakn cinta untukmu... melihat kau di hujung pintu kelas.. ingin sekali aku menyapamu.. bertegur denganmu.... semakin dekat langkah kaki menghayun ke arahmu.. semakin aku takut untuk bertegur denganmu... akhirnya...hanya senyuman yang dapat ku berikan... menongkah dagu di meja... memerhatikan kau... aku mula memasang impian yang pastinya tidak akan menjadi kenyataan.... n

Friday, 16 August 2013

RAYA OH RAYA

assalamualaikum...sprti yg diktahui raya dah nk hmpir 2 mggu..bru aku terhegeh2 nk wat entry..maafkan beta..haha... aku sbnrnye xtaw nk citer pe... tgk jela gmbr raya....hehe.... dari kiri: my mak, along aku, ofcoz me n angah aku p/s:mood raya n cuti masih ade....

Friday, 19 July 2013

assalamualaikum,,,,huhu...stlh puas mnelaah dan otak aku kin kehausan gara2 mggu exam...akhirnya..dpt jgk aku slsaikn exam yg cucah cangat tu....skrg nie aku tgh cuti sem..cuti pon xlama adlh sbln lbh jer..haha..smlm mmbr aku ajk bbuka pose bsma2 stlh lama xjmpe....plan asalnyer aku ingt nk pergi la..last2 it come out with another plan..tpksa batalkn...sedih plak mgenangkn bila lg nk jmpe smua..bkn sll..smua msg2 dah haluan sndiri..hurmm entahla...aku harap dapat jumpe dieorg lg.... p/s: SELAMAT BERPUASA.....

Thursday, 30 May 2013

WOMAN VS FOOD

ASSALAMUALAIKUM...HA...SPRTI TAJUK DIATAS...MESTI KORG PERNH TONTON MAN VS FOOD KN..HA!!!KALI NIE AKU NK CITER PNGLMN AKU...SPRTI YG SEDIA MKLUM AKU DALH PGGMR MKNN...CKP JER MKNN PE SMUA YG SEDP JER AKU MKN...AKU SAPU..CITER NYER BMULA GINI....DISUATU PETANG YG DAMAI..AKU NGN MMBR KLUAR LA G JUSCO..PLAN ASLNYER NK TAPAU MKNN KT PIZZA JER N BELI BRG MKNN UTK WAT STOCK...XPI PLAN YG DRNCG X SPRTI YG DIHARAPKAN....LPS PUAS SHOPPING BRG...AKU NGN MMBR PEGILA Singgah kt secrect recipe...asalnya cuma nk order kek jer...xpi hurm....dgn spagetti ye..ngn saladnyer..dgn fish n chip..mkn n mkn dn akhirnya perut cm org pregnant..huhu...lps tu kteorg mula wndow shopping blk...dn sprti yg dketahui perut meragam mintak mknn dan akhirnya tapau jua mknn di pizza sblm brangkat pulang..hurmmm..mmg btmbhla berat aku....xpi ade aku kisah...huhu....aku xtaw nk citer pe lg........jmpe jela di next entry..wasalm p/s: aku nk mkn mknn bercheese lg

Monday, 27 May 2013

SAYANG

salam...entry aku kali ini lebih bersifat emotional dan peribadi...pernah korg syg seseorg tu smpai korg xsggp utk lepaskan org tersebut...ye ..org yg aku mksdkn adlh shbt aku sndiri...kwn aku ini aku bg nama cik yunk aka CK...aku bru bkenaln dgn CK bru 4 buln gitu..xpi bg aku kiteorg dh mcm lame kenal...kteorg bkongsi minat, citarasa, mknn,hobi, dan tmsklah tntg family..sggh bg aku CK seorg shbt yg baik...sikap kiteorg yg agak gila2 buat org slah tafsir psl kiteorg..bykla yg aku dgr dan ptnyaan tntg stasus kiteorg yg dianggp songsang...wei..tlg la kiteorg msih taw soal hukum hakam agama la..xkn la kiteorg ade prssan mcm tu..aku ckup xfhm dgn org ug suka suki hati die jer beri tggpn mcm tu kt kiteorg....mmg aku syg CK xpi xlbh dari seorg shbt..hbgn kiteorg xsmpai mcm tu...tolong jangan buat andaian sndiri....lg satu kiteorg nie msh ade prsaan dan naluri kprmpuanan....bercakp soal syg,,,,aku rindu shbt2 aku dri skolh mngh smpai skrg nie.....almaklumlah tgh cuti skrg...dan aku mghabiskan cuti aku di hostel..hajat di haty nk blk xpi mmndgkan assingmnt..test yg blonggok2 tu akhirya aku amik kptusan utk stay je kt hostel..okla nnt aku update entry lain...chow dl p/s:moodrasecamnkterbangbalikrumahjer

Wednesday, 8 May 2013

AKU DAN IMPIAN KECIL

SALAM,,,,,hurmm agak lame aku xupdateblog.bkn ape..aku byk keje sejak 2 mnjak nie...dgn assingment yg byk giler..testnyer..argh...aku mkin giler dgn gelaran seorang mahasiswa....well dpt jgk aku mncuri masa mgupdatekn blog aku yg comei nie...huhu...aku nk citer pe ye....oh yaa..memendangkn waktu aku mnulis entry ini adalah dwktu aku sedg myaipkan assingmnt ekonomi aku...penat perah otak..penat main game..akhirnya..keje aku tdk bjln jgk...huargh!!!!!!!rse nk ngis..xpi xpe..akn ku cube utk myiapkannyer....cuti2...aku ingn bcuti..alangkah indahnye jikalau setiap ari adalah cuti...aku perlukan cuti....ALAMAK..aku lari topik yg sebenarnye...apa pandangn korg bile tgk gmbr nie Ini impian utama aku...impian yg sejk aku mncapai u mur 18 thun..xpi aku rase utk aku mngapai impian aku tak sukar sebenarnye..aku masih bperang dengan diri aku sendiri...HURM..MASA..adakah masa mmpu ubah aku...support tu yg pntg..mampukah aku dpt sokongn yg pdu dri insan di sekeliling aku aku...YA ALLAH,permudahkanlah segala urusan ku..AMIN..

Sunday, 20 January 2013

TERSISIH,DISISIHKAN ATAU MENYISIHKAN DIRI

HYE AND ASSALAMUALAIKUM......sejak aku mula hidup berdikarri..aku mula memahami erti persahabatan..haha....sprti ape yh korg ketahui..aku dh smbung blaja kt unikl..dan shabat2 aku pon same2 smbg blaja tmpt yg sme..sejak 2 mnjk nie..aku mula mersakn ade gap antara kwn aku,,,gap pe yg aku ktakn...aku mula rsa yg aku dh xbleh nk msk ngn dieorg.... aku po xphm knape..mgkin sbb aku xduk same bilik ngn dieorg..or mybe subjek yg xsame..ataupon cara bfikir yg blainan....bila duk satu klompok sering kali ckp aku xdiendahkn...seng ckp mls nk citer aku...klu skali mgkn aku akn trime xpi berulang kali...ati aku bengkek jgk.... ATAU AKU YG MENYISIHKAN DIRI...aku xprnh menyisihkn diri xpi bila keadaan ini jdi..aku rse btul2 xleh nk bgaul dgn dieorg...so pe yg prlu aku wat.. MOOD:AKU RUNSING

Saturday, 12 January 2013

life at 180 degree

assalamualaikum.....hye and ya...seperti yg ttulis pd tajuk diatas....ya hidup aku kini berubah hampir 180 darjah..nk taw knape??? Setelah usaha dan doa yg tak pernah putus2..akhirnya aku dpt tunaikn impian aku utk sambung blaja...Tuhan tu maha adil...dia berikn aku nikmat dan kebahgian lmbt sedikit bbanding kwn2 aku...ok sape xsedih bile lihat bestfriend kite dpt smbg blaaj sedangkn kite tidak...masa tu aku rasa down sgt...org kiri kanan asyik tnye soalan yag sama smpaikan aku rsa cam nk nyorok dlm almari xnk kuar dah....kwn kol kate hidup dkt u ni best..ofcourse kite nk rase bende tu... dan akhirnya tanggal 6 haribulan 1 2013,aku mndftar sebagai pelajar di unikl....walaweh...impian menjd kenyatan...doa aku termakbul dan paling penting ini adalh last hope aku nk buktikan yg aku akan jd anak yg berjaya...so..aku g sini mndftar dgn kengkwn yg fius otaknya terbakar...aku,nadea,sue ngn nisa..kengkwn yg dtg dari TR[tanjung rambutan]...dengn dieorg la tmpt aku mluahkn prsaan dan menagis... xpi ape yg plg aku kesalkn kdtgn aku kt sini,ramai kwn aku yg xtahu..bkn xnk bgtaw xpi aku tlalu sibuk mguruskn hal2 bkaitan ngn unikl nie...bru shj selesai mggu orientasi..sumpah aku rindu mak ngn adik beradik aku n kwn aku...nk nangis..dgn mknn yg mahal..dan kucing ksygn sakit...aku btul2 nk blk..huahua...xpi memikirkn bkn aku tak pernah jauh dari dieorg..aku pernh duk asrama..xpi xpernah aku rasa sunyi dan rindu gila kt family aku... itu jela kowt yg aku nk tulis..hehe..nnt aku akn uploadkn gmbr2 kt sini....entah bile plak..tggu jela... p/s:buat awatif jgn merajuk sbb aku xgitaw ko psl bnda nie..sumpah aku rindu kt ko...sorry sbb sllunya birthday ko akn aku ucap kali nie aku terlupa sgt..sowie taw..adiah ko claim nnt...buat tam,aku tingin nk tgk akad nikah hang..xpi aku sibuk...klu ade cuti aku g sanding hang.... so...gudnite wlaupun msh awl...bye..tggu next update..... LOTS OF LOVE, SHAFIQAH HUSNA