Sunday, 26 August 2012

OBSES...........


 haloo..dah lame xtulis sbb kekangan masa...cewah gitu....bdsrkn tajuk di atas...aku rse semua org ade prkara yg mrka obseskn....mcm tu jgk aku..ktagihan yg xboleh nk di ubati lagi...msezmn skolah dulu aku cukup suka mgumpul pmbalut coklat..lbh2 lg pmbalut coklat jenama 'HACKS'...but why???.......
aku pon xtaw..kngn disblk gula- gula hacks mbawa byk erti...seperti rsenya yg pedas dn kemudian nyaman...begitula yg terjadi dlm idup aku..aku cukup berterima kasih kat kawan2 aku yg sggp kumpulkn lps dieorg mkn sbb ingtkn kat aku...
masa duk asrama dulu ,aku nak citer hampir satu kotak besar pmbalut gula2 aku...bila aku blk umah..bising mak aku...smpai siap ank buang lg...xpi bile aku wat muka sedih..trus xjd nk buang....THANK YOU MAK.....kwn2 siap perli aku lg..xpi xjd hal sbb mase tu aku trlalu gilakn pmbalut coklat...smpai skrg aku msh trus mgumpul..wlaupon ditegah oleh mak aku yg vogue gitu...

slain pmblut gula2 tu..aku ade habit yg sgt truk ktagihannya....iaitu aku suka sgt make up...aku ske try sesuatu make up yg baru...and then applykn kat muka aku....'xpi pmbetulan' aku bmake up bkn tahap overdedoss tu..skdr bg aku rse kondifen...haha....sbb zamn dulu mmbr aku sll kutuk aku plg xcntik dlm klas..xpi skrg prubahn mgiringi usia aku...wlaupon xcntk xpi sedap mata yg ,memandang(konon ayat nk sedapkan hati).....klu aku kluar aku akn pstikan bedak.eyeliner dan lipbalm..adelah sgt pntg....xpi kdg2 aku tibai jer kluar xpkai make up lgsg..xpi rse cam zombie yg bergerak...

 nie aku mase umur bru 17 thn.....aku yg nspek mata tu...mase nie aku rse down sgt...huhu...

nie wajah aku yg terbaru...umor aku dah msk 20 thn....ade nmpk x kmatangn aku....dulu sememeh..skrg xlg la....oghang kata comei..huhu...

so aku nak kate obses aku nie xlah memudaratkan kau cuma xboleh nak diubati....aku kan truskn hobi dan keobsessan aku yg ditahap melampau ini...
last skali aku nk ckp...walau dah seminggu rya...xpi mood raya tu msh ade...so SELAMAT HARI RAYA.....

                                                                love n faith
                                                             pieka cuna...... 

No comments:

Post a Comment